Interior

WaterFront Residents

WaterFront Residents

Client:

Phu My Hung Developers

Completion:

2017

Location:

District 7, PMH, Vietnam

Minimal design that gives space / light / and a new modern look to an old villa.


Waterfront Villas was one of Phu My Hung’s earlier secluded landscaped developments of villas and townhouses, Vertical Studio design objective was to renovate the existing villas ‘ interiors to upgrade to a modern more international style that could accommodate and attract foreign families living and working in Vietnam. The rennovation of 3 villas around 300sq m each included upgrading furniture and all interior finishes and bathrooms, allowing more minimal materials to make the rooms feel more spacious, clean and simple as well as creating glass brick walls to let natural light into the bathrooms; even setting more functional shelving systems and maximizing areas under the stairs as bench for kids to read, and creating center kitchen island with bar counter for more areas for family gatherings. All these upgrades enhanced the lifestyle for the new young modern families.